Dag 5 – Slutförandet

Publicerat: augusti 7, 2012 i Uncategorized

Tjenare!

Vandringen från Töllsjö gick bra och vi hade sikte mot camp 5. När vi väl kom dit och fått upp vårat vindskydd började det regna för fullt. Vi lastade in all packning i vindskyddet och försökte vänta ut regnet. Tyvärr var det hål i presenningen och det började regna in och det bildades stora vattenpölar i vindskyddet. Vi kände att en övernattning i vindskyddet skulle göra oss sjuka och kanske förstöra vår utrustning så istället valde vi att slutföra projektet. Vi packade ihop allt och slängde på oss packningen igen och vandrade ytterligare 1 mil in till Bollebygd.

Även om längtan efter mat ibland var stor så var det ingen utav oss som ville avsluta projektet tidigare. Ibland måste man ändå se till sitt eget bästa och det var vad vi blev tvungna att göra. När vi var ute i skogen lärde vi oss att det skulle inte bara bli bristen på mat som skulle vara jobbigt för oss. Myggen under natten blev en mardröm och hindrade oss från att få vår välbehövliga nattsömn. Projektet har iallafall gett oss goda erfarenheter och har lärt oss att uppskatta saker som tycks vara självklara i dagens samhälle.

Nu är utförandet av projektet avklarat och endast den skriftliga återstår. Handboken om överlevnad ute i den Svenska naturen kommer att bearbetas under den kommande hösten och våren för att vara klar senast runt mars nästa år. Vi kommer självklart inte att sluta blogga, utan här kan ni ta del av de äventyr vi gör både inom och utom skolan men givetvis också av arbetet med handboken. Om ni har någon fråga kring projektet eller något annat så svarar vi mer än gärna.

Med äventyrliga hälsningar,
Anton Blomqvist, Fred Egger, Nils Eriksson och Andreas Karlsson

En av de fina stunderna ute i naturen. Solnedgång över sjön Stora Nären.

kommentarer
 1. Förvirrad person!?! skriver:

  Gick inte projektet ut på att vara ute en vecka i naturen och leva av den? Känns som att det är sträckan ni lägger vikt vid nu, vilken ni tidigare påpekat vara ganska orelevant! Så har ni klarat det eller inte? Känner mig ganska förvirrad!

  • Hej, tack bra för en bra fråga!
   Båda ja och nej. Eftersom vandringen till Bollebygd var en del av projektet ville vi slutföra den delen iallafall. Men när det gäller andra delen så var syftet att lära oss mer om överlevnad i naturen och tiden en vecka var något vi själva satte som mål. Men där fullföljde vi inte målet tyvärr.

 2. Förvirrad person!?! skriver:

  Tack för svaret och bra jobbat av er i vilket fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s